08.04.2019 08:00

Mertens naast Cavani en jaagt nu op Maradona en Hamšík

SSC Napoli beleefde geen prettige zondagavond. De nummer twee van de Serie A speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Genoa CFC. Voor de Belg Dries Mertens was het nog enigszins een heugelijke wedstrijd. 

De oud-aanvaller van AGOVV, FC Utrecht en PSV maakte namelijk doelpunt nummer 104 in alle competities namens de Italiaanse ploeg. Daarmee deelt hij de vierde plaats op de lijst met meeste goals namens die club, samen met voormalig SSC Napoli-spits Edinson Cavani. De topscorer aller tijden van de ploeg uit Napels is Marek Hamšík. De Slowaak maakte in totaal 123 doelpunten. Mertens heeft er dus nog twintig nodig om Hamšík van de troon te stoten. 

Topscorers aller tijden namens SSC Napoli in alle competities: 

  1. 123 goals – Marek Hamšík
  2. 115 goals – Diego Maradona
  3. 108 goals – Attila Sallustro
  4. 104 goals – Dries Mertens, Edinson Cavani
  5. 103 goals – Antonio Vojak

De international van België maakte dit seizoen elf doelpunten in de Serie A, waarmee hij op Arkadiusz Milik na de meeste treffers maakte namens SSC Napoli in de Italiaanse competitie. Het seizoen 2016/17 was veruit zijn productiefste, Mertens eindigde destijds namelijk met 28 treffers op zijn naam. Vorig seizoen was hij ook uitstekend op dreef en maakte hij achttien doelpunten. 

Hoe Dries Mertens zijn 104 doelpunten verdeelde namens SSC Napoli:

  • Serie A – 79 doelpunten
  • Copa Italia – 5 doelpunten
  • Champions League – 11 doelpunten
  • Europa League – 9 doelpunten
    Totaal: 104 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner