09.04.2019 10:15

Ronaldo scoorde 23 keer in 20 kwartfinale-wedstrijden

Ajax treft Juventus woensdagavond in het heenduel van de kwartfinale in de Champions League. Logischerwijs is doelpuntenmachine Cristiano Ronaldo de man waar de meeste aandacht van de Amsterdammers naar uitgaat.

In totaal maakte de Portugese supervedette namelijk al 23 doelpunten in alle kwartfinales die hij speelde. Opvallend is dat hij daar slechts twintig kwartfinale-wedstrijden voor nodig had. Daarmee haalt Ronaldo een gemiddelde van 1,1 treffers in de fase waar het toernooi bij de laatste acht zit. Sowieso is Ronaldo op zijn best als het toernooi de knockout-fase is ingegaan. Als speler van Manchester United, Real Madrid en Juventus scoorde hij namelijk vaker in die fase van het toernooi dan in de groepsfase. Liefst 63 doelpunten maakte Ronaldo in de knockout-fase, tegenover 61 treffers in groepswedstrijden. 

De Portugese supervedette treft in Ajax namelijk één van zijn drie tegenstanders waartegen hij het vaakst scoorde in de Champions League. In totaal speelde Ronaldo vijf wedstrijden tegen Ajax, allemaal als speler van Real Madrid. In die vijf duels scoorde de Portugees er lustig op los, zeven keer trof hij namelijk het doel. Elke wedstrijd scoort de aanvaller dus gemiddeld 1,4 keer tegen de hoofdstedelingen. Alleen tegen uitgerekend huidig werkgever Juventus en Bayern München vond Ronaldo vaker het net. 

Clubs waartegen Ronaldo het vaakst scoorde in de Champions League:

 • Juventus
  Duels – 7 wedstrijden
  Goals – 10 doelpunten
  Gemiddeld per duel – 1,4 doelpunten
   
 • Bayern München
  Duels – 8 wedstrijden
  Goals – 9 doelpunten
  Gemiddeld per duel – 1,2 doelpunten 
   
 • Ajax
  Duels – 5 wedstrijden
  Goals – 7 doelpunten
  Gemiddeld per duel – 1,4 doelpunten 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner