09.04.2019 11:30

VIDEO: Dijks heeft eerste Serie A-doelpunt te pakken

Mitchell Dijks heeft zijn eerste doelpunt in de Italiaanse Serie A gemaakt. De linkervleugelverdediger maakte maandagavond vlak voor het eindsignaal tijdens de 3-0 overwinning op Chievo Verona de derde treffer.

Nadat Erick Pulgar de 1-0 en 2-0 had gemaakt namens Bologna FC kreeg de opgestoomde oud-Ajacied de bal mee van Nicola Sansone. Dijks nam aan en schoot de bal in de korte hoek achter Chievo Verona-keeper Stefano Sorrentino. Het was voor de 26-jarige verdediger dus zijn eerste goal in de Serie A, al kwam hij eerder dit seizoen al wel tot scoren namens Bologna FC in de Coppa Italia. Tegen Calcio Padova maakte hij de 2-0

Speler van de Maand
Dijks lijkt in Italië weer helemaal te zijn opgebloeid, na zijn overstap afgelopen zomer uit Amsterdam. Zo werd de voormalig Jong Oranje-international onlangs nog uitgeroepen tot Speler van de Maand bij Bologna FC. De zege op hekkensluiter Chievo Verona was belangrijk voor de club en Dijks, want de ploeg bevindt zich nu twee punten boven Empoli FC, de hoogstgeklasseerde ploeg boven de gevreesde degradatiestreep. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner