09.04.2019 22:55

Penaltykiller Lloris bezorgt Spurs eerste CL-zege op City

Tottenham Hotspur heeft zichzelf in een uitstekende uitgangspositie verschaft na de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City: 1-0. In het thuisduel keerde doelman Hugo Lloris een strafschop.

Het was dit seizoen de derde penalty die de Franse sluitpost voor zijn kiezen kreeg in alle competities. Lloris blijkt een ware penaltykiller want de doelman van Tottenham Hotspur keerde alledrie de keren de inzet. Eerder dit seizoen gebeurde dat in de duels met Leicester City (Jamie Vardy) en Arsenal FC (Pierre-Emerick Aubameyang), terwijl hij dinsdagavond de penalty van Kun Agüero keerde. Lloris is pas de eerste keeper die tweemaal een strafschop van de Argentijn tegenhield sinds de komst van Agüero naar Europa (2006). 

De penalty's die Lloris tegen kreeg dit seizoen en pareerde: 

  • vs. Leicester City
  • vs. Arsenal FC
  • vs. Manchester City

Son matchwinner in primeur
Lange tijd leek de thuisploeg in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium niet tot scoren te komen, maar de eerste wedstrijd ooit tussen Tottenham Hotspur en Manchester City in Europees verband kreeg toch een winnaar. Ruim tien minuten voor tijd werd de Zuid-Koreaan Heung-min Son de matchwinner door op aangeven van oud-Ajacied Christian Eriksen de enige treffer van de wedstrijd te maken. Voor Manchester City was het de vijfde nederlaag op rij tegen een Engelse club in de knockout-fase van de Champions League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner