09.04.2019 23:00

Firmino productiefste met Ronaldo, jubileumzege Klopp

Liverpool FC heeft een uitstekende zege geboekt in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen FC Porto (2-0). Op Anfield was de Braziliaanse aanvaller Roberto Firmino de absolute uitblinker.

Firmino was na vijf minuten de aangever bij de treffer van Naby Keïta, terwijl hij niet veel later zelf het eindstation was op aangeven van Trent Alexander-Arnold. De aanvaller van Liverpool FC is zodoende sinds de start van vorig seizoen al 21 keer betrokken bij een doelpunt van The Reds in het miljarenbal. Samen met Cristiano Ronaldo is hij de enige speler die over twee seizoenen twintig keer of vaker een goal maakte of een assist gaf. Ronaldo was al bij 24 treffers betrokken. 

Roberto Firmino over 2 Champions League seizoenen betrokken bij 21 goals:

Jubileumzege Klopp
Voor Liverpool FC-trainer Jürgen Klopp was het een jubileumoverwinning. De Duitse oefenmeester won namelijk zijn vierhonderdste wedstrijd in zijn loopbaan als trainer. Met de Engelse club wist hij 111 wedstrijden te winnen, terwijl hij met Borussia Dortmund 180 overwinningen vierde en als trainer van 1. FSV Mainz 109 keer als winnaar van het veld stapte. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner