10.04.2019 14:00

Ziyech heeft met Ronaldo en Messi meeste CL-schoten

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn op dit moment de grootsten der aarde. Het is dan ook niet vreemd dat beide supervedettes in de top drie staan van spelers met de meeste schoten in de Champions League.

Ronaldo bezet met veertig schoten de eerste plaats, terwijl Messi met 37 pogingen op plek drie staat. Daartussen dartelt de naam van Ajacied Hakim Ziyech. De middenvelder, die dit seizoen de meeste wedstrijden als rechtervleugelaanvaller startte, schoot dit seizoen 38 keer op het vijandelijke doel. Daar had hij zeven wedstrijden voor nodig (Ziyech miste het uitduel bij AEK Athene), evenveel als Ronaldo. Messi speelde dit seizoen zesmaal in het miljardenbal.

Meeste schoten dit Champions League-seizoen:

  1. Cristiano Ronaldo, Juventus – 40 schoten
  2. Hakim Ziyech, Ajax – 38 schoten
  3. Lionel Messi, FC Barcelona – 37 schoten
  4. Mohamed Salah, Liverpool FC – 35 schoten
  5. Harry Kane, Tottenham Hotspur – 31 schoten 

Ziyech minst efficiënt
Enkel het aantal schoten zegt natuurlijk niet zo heel veel. Van Ziyech is immers bekend dat hij regelmatig het doel van de tegenstander onder vuur neemt, voornamelijk met pogingen van afstand. Wat dat betreft zijn Ronaldo en Mess wel iets efficiënter dan de 26-jarige Marokkaan. De FC Barcelona-speler maakte acht doelpunten dit seizoen en scoorde zodoende 21,6% van zijn schoten, de Portugees 10% (vier doelpunten) en de Ajacied 5,3% (twee doelpunten). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner