10.04.2019 23:03

'Ajax stelt tegen Juve Champions League-ticket veilig'

Na het 1-1 gelijkspel in Amsterdam tussen Ajax en Juventus staat Nederland weer boven Oostenrijk op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Daarmee stelt Ajax een direct Champions League-ticket veilig voor de kampioen van de Eredivisie.

In het seizoen 2019/20 mag de kampioen van dit Eredivisie-seizoen als gevolg van de goede prestaties van Ajax starten in de Champions League-groepsfase en ontloopt het daarmee de voorrondes. Dankzij de succesreeks van Ajax komt Nederland op de coëffiëntenlijst op 31.433 punten en daarmee gaat het over Oostenrijk heen dat 31.250 punten heeft. Gezien het feit dat de Oostenrijkse clubs inmiddels uitgeschakeld zijn kan Nederland de elfde plek op de ranglijst niet meer verliezen aan het Alpenland.

De elfde plaats betekent tevens een Europa League-ticket in 2019/20 voor de KNVB beker-winnaar van dit seizoen.

Nog één maar
Er is nog één adder onder het gras die directe plaatsing voor de Champions League nog zou kunnen voorkomen. De elfde in de UEFA-ranking geeft alleen recht op een direct Champions League-ticket wanneer de winnaar van het miljardenbal zich ook via de nationale competitie kwalificeert. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner