11.04.2019 10:30

Ajax in CL-thuisduels met zeer opvallende goalverdeling

In de eerste helft kreeg Ajax legio kansen tegen Juventus in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. Scoren deed het niet, maar na rust had de ploeg slechts 29 seconde nodig om het net te vinden.

Het is typerend voor de goalverdeling van Ajax dit seizoen in het miljardenbal in de eigen Johan Cruijff ArenA. In de vijf thuiswedstrijden tegen AEK Athene, SL Benfica, Bayern München, Real Madrid en Juventus maakte de ploeg van Erik ten Hag in totaal negen doelpunten. Geen van deze treffers vielen voor rust, maar bij alle goals prijkt een cijfer tussen de 46 en 90 voor de doelpuntenmaker. Tegen Juventus maakte David Neres de enige Amsterdamse treffer.

Goalverdeling Ajax in thuiswedstrijden dit Champions League-seizoen:

• 1 – 45 minuten: 0 doelpunten
  • 46 – 90 minuten: 9 doelpunten

Matige reeks Ajax in ko-fase
Hoewel Ajax tegen de Italianen een goed resultaat haalde (1-1), zijn de Amsterdammers er niet in geslaagd een matige reeks te doorbreken. Al zeven achtereenvolgende thuiswedstrijden in de knock-outfase van de Champions League wist Ajax niet als winnaar van het veld te stappen. De laatste keer dat de Amsterdammers een knock-outfase Champions League-wedstrijd in eigen stadion wonnen, was in 1996 tegen Borussia Dortmund. In de kwartfinale won Ajax destijds met 1-0 van de Duitsers.