11.04.2019 12:15

Slechts 2 spelers dribbelden vaker succesvol dan Ziyech

Hakim Ziyech was zeer bedrijvig tegen Juventus (1-1) in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. De Ajax-middenvelder ondernam veel schotpogingen en dribbelde er lustig op los tegen de Italianen.

In totaal voltooide Ziyech tegen de Italiaanse ploeg vier succesvolle dribbels. Daarmee staat de middenvelder annex aanvaller dit seizoen op plaats drie van spelers in de Champions League met de meest succesvolle individuele acties. Alleen Manchester City-aanvaller Raheem Sterling en Paris Saint-Germain-vedette Neymar completeerden vaker een dribbel dit seizoen in de grootste Europese clubcompetitie. 

Champions League-spelers met de meest succesvolle dribbels dit seizoen:

  1. Neymar, Paris Saint-Germain – 32 succesvolle dribbels
  2. Sterling, Manchester City – 31 succesvolle dribbels
  3. Ziyech, Ajax – 26 succesvolle dribbels
  4. Brahimi, FC Porto – 25 succesvolle dribbels
  5. Lucas, Tottenham Hotspur – 23 succesvolle dribbels

Woensdag schreven we dat Ziyech van alle spelers op Cristiano Ronaldo na de meeste pogingen ondernam dit Champions League-seizoen. Na de wedstrijd Ajax – Juventus is dat omgedraaid, want de Marokkaan loste tegen de Italianen liefst zeven schoten. De supervedette van De Oude Dame kwam niet verder dan twee pogingen (42 totaal dit seizoen), waardoor Ziyech met 45 schoten in totaal de eerste plaats heeft overgenomen van Ronaldo. Geen onbelangrijk detail: Ronaldo scoorde wel, Ziyech niet. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner