13.04.2019 10:00

Pereiro wordt in 71% van basisplaatsen gewisseld

PSV-middenvelder Gastón Pereiro is en blijft een groot vraagteken in Eindhoven. Af en toe toont hij zijn exceptionele kwaliteiten, maar te vaak is hij onzichtbaar en wordt hij vroegtijdig naar de kant gehaald.

De 23-jarige aanvallende middenvelder speelde sinds zijn komst naar Nederland in de zomer van 2015 in totaal 112 wedstrijden in de Eredivisie. Daarvan kwam hij 32 keer als invaller binnen de lijnen en stond hij tachtig keer aan de aftrap. Het komt echter niet vaak voor dat hij dan ook daadwerkelijk de wedstrijd afmaakt. Phillip Cocu en Mark van Bommel haalden hem gezamenlijk zestig keer vroegtijdig naar de kant. Dat betekent dat hij in 71,4% van zijn basisplaatsen wordt gewisseld.


 Lees ook: Çavlan verdediger met hoogste betrokkenheid goals 


Een krankzinnig hoog cijfer voor de achtvoudig Uruguayaans international, die ondanks zijn soms matige spel wél indrukwekkende statistieken overlegt. In zijn Eredivisiejaren was hij tot nu toe bij 56 doelpunten betrokken: dat houdt in dat hij per twee wedstrijden precies één keer scoort of een goal voorbereidt. Hij haalde tot nu toe ieder seizoen de dubbele cijfers qua goals, terwijl het huidige seizoen nog loopt.

Gastón Pereiro in vier jaar Eredivisie

  • 112 wedstrijden
  • 42 doelpunten
  • 14 assists

Dit seizoen is cijfermatig zelfs al zijn beste seizoen in PSV-dienst. Met tien goals en zes assists is hij op Nasser El Khayati van ADO Den Haag en Michel Vlap van sc Heerenveen na de meest waardevolle middenvelder van de Nederlandse velden. Daar had hij weinig speeltijd voor nodig. Tot nu toe kreeg de linkspoot 1573 minuten van Van Bommel. Daardoor is hij per 98 minuten bij een Eindhovens doelpunt betrokken. Het is echter maar de vraag of hij zondag tegen De Graafschap bij de eerste elf namen staat. Hij heeft inmiddels concurrentie gekregen van het zeventienjarige toptalent Mohammed Ihattaren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner