14.04.2019 09:41

De Boer wint eerste wedstrijd sinds oktober 2016

Frank de Boer heeft zijn eerste zege met Atlanta United FC te pakken. De trainer versloeg met zijn New England Revolution (2-0) en weet eindelijk weer wat winnen is. De laatste drie punten pakte hij op 26 oktober 2016.

De huidige kampioen van de Major League Soccer kende onder De Boer een slechte start van de competitie. In de eerste vier wedstrijden werden maar twee punten gepakt. Voor de trainer was die reeks in lijn met eerdere resultaten bij Crystal Palace en Inter. Vrijdagnacht werd een einde gemaakt aan een serie van twaalf wedstrijden zonder overwinning.

Op 26 oktober 2016 won De Boer voor het laatst een wedstrijd. Met Inter speelde hij in eigen huis tegen Torino FC en zegevierde zijn ploeg door een laat doelpunt van Mauro Icardi: 2-1. Tot aan zijn ontslag bij Inter werden vervolgens vier wedstrijden niet gewonnen. Bij Crystal Palace gingen alle vier de wedstrijden onder leiding van De Boer verloren.

Gouden koppel
In de nacht van zaterdag op zondag werd die reeks eindelijk doorbreken, met dank aan een koningskoppel. Ezequiel Barco maakte beide doelpunten, tweemaal op aangeven van Héctor Villalba. De Argentijnse Barco is van groot belang voor de matige productie van Atlanta United. Hij maakte nu al drie doelpunten, alleen Josef Martínez wist ook nog één goal te maken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner