14.04.2019 20:00

Specialist Milik maakt meeste goals van buiten de 16

Het titelfeestje van Juventus is zondagavond voor tenminste een week uitgesteld door SSC Napoli. De runner-up won op bezoek bij Chievo Verona (1-3), mede dankzij een treffer van Arkadiusz Milik van buiten het strafschopgebied.

Milik is de speler in de Serie A die het vaakst van afstand raak schoot. De Pool maakte al zes doelpunten van buiten het strafschopgebied. De oud-Ajacied is al het hele seizoen goed op dreef en maakte in totaal zeventien competitiedoelpunten. Milik speelde inmiddels al in 22 wedstrijden in de basis dit seizoen, bijna een verviervoudiging van zijn eerste twee jaar in Napels bij elkaar.


Lees ook: De Jong houdt PSV met recordgoal in titelstrijd


Ook Dries Mertens en Amin Younes kwamen in actie. Mertens was belangrijk met een assist op het openingsdoelpunt, de speeltijd van Younes bleef beperkt tot een invalbeurt van een kwartier. Voor Mertens was het al zijn tweehonderdste wedstrijd in de Serie A. Na zijn transfer van PSV in 2013 was hij goed voor 79 competitiedoelpunten en 104 treffers in totaal. De Belg jaagt nog altijd op de titel van all-time topscorer van Napoli, nummer één Marek Hamsik maakte er maar zeventien meer.

Napoli speelt na de zege vrijwel voor spek en bonen. De achterstand op koploper Juventus bedraagt zeventien punten, de voorsprong op naaste achtervolger Inter is 10 punten. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt die marge aan beide kanten van de ranglijst niet meer te overbruggen. Des te meer staat er nog op het spel in de Europa League. Donderdag moet een 2-0 achterstand tegen Arsenal FC worden weggepoetst in de return in stadion San Paolo om uitzicht te houden op de beker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner