15.04.2019 07:00

Pak slaag PSG; koploper laat ook tweede titelkans liggen

Een week na het 2-2 gelijkspel tegen RC Strasbourg heeft Paris Saint Germain zijn tweede kans op de landstitel laten liggen. De ploeg van Thomas Tuchel kreeg een pak slaag van jewelste van naaste belager Lille OSC: 5-1.

Meeste tegengoals sinds 2000
De laatste keer dat de ploeg uit Parijs met een verschil van vier doelpunten of meer verloor in de competitie, was in april 2010. Op bezoek bij Grenoble Foot 38 ging Paris Saint-Germain met 4-0 onderuit. Dat de Franse grootmacht vijf tegengoals in een competitiewedstrijd krijgt, is nog een stuk zeldzamer. De laatste keer dat dit gebeurde was namelijk in december van 2000. CS Sedan versloeg Les Parisiens destijds met 5-1

Voor Lille OSC biedt de overwinning echter geen sprankje hoop op het kampioenschap, daar de achterstand op de koploper nog altijd zeventien punten bedraagt. Paris Saint-Germain heeft nog zeven duels te spelen en moet deze allemaal verliezen wil Lille OSC de titel nog pakken. Die club moet dan alles winnen in zijn zes resterende duels. Eerder dit weekend verspeelde Juventus de kans om de vroegste titel ooit te pakken in de Serie A. De Oude Dame verloor met 2-1 van SPAL 2013 Ferrara.

Superster Kylian Mbappé was kritisch naar zijn eigen ploeg. "'We worden nog wel kampioen, maar we mogen niet verliezen zoals hier, we mogen geen drie, vier of vijf goals incasseren", liet de spits weten in gesprek met Canal+. "We moeten met meer persoonlijkheid spelen. Het gaat niet om de woorden, voetbal wordt op het veld gespeeld. We speelden als beginners en we mogen niet zulke nederlagen lijden als we nu hebben gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner