15.04.2019 09:30

Ajax met jongste basis dit Champions League-seizoen

Het piepjonge Ajax treft dinsdagavond in de return van de kwartfinale van de Champions League in Juventus één van de oudste selecties van het miljardenbal. De Amsterdammers hebben gemiddeld de jongste basisploeg van alle deelnemers dit Europese seizoen.

Trainer Erik ten Hag stuurde in de negen wedstrijden een basisploeg het veld op die gemiddeld 24,6 jaar oud is. Van die negen wedstrijden stond in de thuiswedstrijd tegen Bayern München de jongste ploeg op het veld. Toen was de gemiddelde leeftijd van Ajax 23,6 jaar oud, met aanvoerder Matthijs de Ligt (negentien jaar) als jongste speler. Alleen CSKA Moskou stond dit seizoen eenmaal eerder met een jongere basisploeg aan de aftrap, maar in alle zes de duels van de Russen was de basisploeg net iets ouder dan Ajax: 24,9 jaar.

Champions League-teams met dit seizoen de jongste basisploeg: 

  1. CSKA Moskou – 23,3 jaar (vs. AS Roma)
  2. Ajax – 23,6 jaar (vs. Bayern München)
  3. Ajax – 23,8 jaar (vs. AEK Athene)
  4. Olympique Lyon – 23,9 jaar (vs. 1899 Hoffenheim)
  5. CSKA Moskou – 24,0 jaar (vs. AS Roma)

Juventus zeer ervaren
Opponent Juventus is daarentegen één van de oudste teams dit seizoen in het grootste Europese toernooi. In de thuiswedstrijd tegen BSC Young Boys was de Oude Dame letterlijk een oude dame. De spelers van Juventus waren tijdens het 3-0 gewonnen duel gemiddeld dertig jaar oud. Slechts viermaal stond er dit Champions League-seizoen een oudere basisploeg op het veld.

Champions League-teams met dit seizoen de oudste basisploeg: 

  1. Viktoria Plzeň – 30,5 jaar (vs. CSKA Moskou
  2. Viktoria Plzeň – 30,4 jaar (vs. AS Roma
  3. Lokomotiv Moskou – 30,3 jaar (vs. Galatasaray)
  4. Viktoria Plzeň – 30,2 jaar (vs. CSKA Moskou)
  5. Juventus – 30,0 jaar (vs. BSC Young Boys)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner