15.04.2019 13:30

Juve verloor 2 van zijn laatste 5 thuisduels in de CL

Ajax speelt dinsdagavond de return van de kwartfinale in de Champions League in Turijn tegen Juventus. De Amsterdammers hopen op twee dezelfde resultaten die Juventus in 2018 meemaakte in het miljardenbal op eigen veld.

In de poulefase van dit seizoen ging De Oude Dame met 1-2 onderuit tegen Manchester United en tijdens het vorige Champions League-seizoen verloor Juventus eveneens zijn laatste thuisduel, in april met 0-3 van Real Madrid. De Italianen gingen dus twee keer onderuit in de laatste vijf thuiswedstrijden in het grootste Europese toernooi. Dat is evenveel als in de 45 duels daarvoor in Turijn: 28 zeges, 15 gelijke spelen. Hoe groot of klein de nederlaag voor Juventus dan ook, dat resultaat heeft Ajax nodig om door te stoten naar de laatste vier. De ploeg van Erik ten Hag kan ook met een gelijkspel naar de halve finale, dan moet het met 2-2 (of 3-3, 4-4, etc.) gelijkspelen.

De Amsterdammers presteren dit seizoen ijzersterk in uitwedstrijden in de Champions League. Zo werd er door Ajax gelijkgespeeld tegen Bayern München en SL Benfica, terwijl het AEK Athene en Real Madrid over de knie legde. Twee achtereenvolgende overwinningen in een uitwedstrijd is de beste serie die Ajax heeft lopen in meer dan twintig jaar. Tussen november 1995 en maart 1997 won het liefst zeven opeenvolgende duels in de Champions League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner