15.04.2019 11:15

Het virtuele schema voor de play-offs en ticketverdeling

De Eredivisie is nu echt de laatste fase van het seizoen in gegaan. De clubs spelen nog maar vier wedstrijden, tijd dus voor een opfrissing hoe het ook alweer zit met de ticketverdeling voor de Europese play-offs.

De Eredivisie-winnaar (momenteel virtueel Ajax) stroomt in de derde voorronde van de Champions League in, terwijl nummer twee (op dit moment PSV) de tweede voorronde van het miljardenbal gaat spelen. Daarachter is het iets ingewikkelder en dat komt mede doordat Ajax ook in de finale van de TOTO KNVB beker staat. Als Willem II de beker wint, krijgen de Tilburgers het beste ticket voor de Europa League: de derde voorronde. Als Ajax wint (die club is al verzekerd van een plaats bij de eerste twee en dus Champions League-voetbal), gaat dat ticket naar de nummer drie van de Eredivisie. Daarnaast is dan is ook de nummer vier van de ranglijst verzekerd van Europa League-voetbal na de zomer (tweede voorronde).

De nummers vier tot en met zeven (op dit moment AZ Alkmaar, FC Utrecht, Heracles Almelo en Vitesse) spelen de play-offs om het laatste Europese ticket, maar als Ajax de beker wint is AZ Alkmaar zeker van de Europa League en doet de nummer acht van de Eredivisie (momenteel Willem II) mee aan de Europese play-offs. De winnaar van de play-offs belandt volgend seizoen ook in de tweede voorronde van de Europa League. 

Kortom: 5 clubs in Europa
De play-offs bestaat uit twee rondes die allebei in een dubbele confrontatie wordt afgewerkt. De winnaars van de eerste ronde treffen elkaar in de finale-ronde, waar om het Europese ticket wordt gespeeld. Ajax en PSV gaan sowieso de Champions League in, terwijl de drie plekken voor de Europa League worden vergeven aan de nummer drie van de ranglijst, de bekerwinnaar (mits Ajax die niet wint, anders de nummer vier van de Eredivisie) en de winnaar van de play-offs.

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om te vergroten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner