16.04.2019 14:30

Ajax is de best presterende club in Europa dit seizoen

Ajax is momenteel bezig aan een geweldig seizoen in Europa. De Amsterdammers kwamen al in juli in actie in de tweede voorronde van het kwalificatietoernooi en overleefden liefst drie voorrondes. Ook in het hoofdtoernooi maakte de ploeg indruk en is het zelfs de best presterende ploeg in Europa.

Waar de overige Nederlandse ploegen allemaal voor de winterstop of zelfs voordat de start van het hoofdtoernooi al waren uitgeschakeld, sprokkelt Ajax veel punten voor de coëfficiëntenranglijst. Ajax verzamelde al 27 punten dit seizoen. Daarmee draait de ploeg van Erik ten Hag bijzonder sterk. Dit seizoen is er namelijk geen andere club op de Europese velden die meer UEFA ranking-punten verzamelde dan Ajax.

Champions League-teams met de meeste punten voor de UEFA-ranking: 

 1. Ajax – 27 punten
 2. FC Barcelona – 25 punten
 3. Manchester City – 23 punten
  FC Porto – 23 punten
 4. Tottenham Hotspur – 22 punten
 5. Liverpool FC – 21 punten
  Juventus – 21 punten

Mede door de uitstekende prestaties van Ajax is Nederland ook over Oostenrijk heengewipt op de coëfficiëntenranglijst. Nederland staat nu op de elfde plek, die fijne voordelen geeft voor de Eredivisie-clubs die Europees voetbal gaan spelen in 2020/21. Ajax behaalde dus 27 punten dit seizoen, dat zijn twee keer meer punten dan de overige Nederlandse clubs die in Europa actief waren (PSV, AZ Alkmaar, Feyenoord en Vitesse) gezamenlijk behaalden. 

Punten voor de UEFA-ranking van de Nederlandse clubs dit seizoen:

 1. Ajax – 27 punten
 2. PSV – 8 punten
 3. Vitesse – 1,5 punt
 4. AZ Alkmaar – 1 punt
 5. Feyenoord – 0,5 punten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner