18.04.2019 12:15

Uitzonderlijk veel balverlies in Keuken Kampioen Divisie

Het niveauverschil tussen de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie is behoorlijk groot. Dat toont zich ook in de uitzonderlijke cijfers als het gaat om het gemiddelde aantal keer balverlies in een wedstrijd op het tweede niveau.

In de Keuken Kampioen Divisie wordt er namelijk per wedstrijd gemiddeld 315 keer de bal verloren aan een tegenstander. Dat betekent 3,5 keer balverlies elke zestig seconden. In de Eredivisie ligt dat gemiddelde iets lager. Op het hoogste niveau van Nederland lijden de clubs namelijk 300 keer balverlies per wedstrijd, een gemiddelde van 3,3 keer per minuut. Dat aantal ligt dicht bij de vijf Europese topcompetities. 

Mede door het hoge aantal omschakelmomenten wordt er veel gescoord in de Keuken Kampioen Divisie. Gemiddeld vallen er namelijk 3,1 treffers per wedstrijd, een aantal dat gelijk ligt aan de Bundesliga en hoger is dan elke andere Europese topcompetitie. Per wedstrijd vallen er alleen meer doelpunten in de Eredivisie. Mede door de doelpuntendrang van Ajax en PSV wordt er per wedstrijd 3,4 keer gescoord per Eredivisie-duel.

Gemiddelde doelpunten in Nederland en de Europese top 10 competities:

  1. Eredivisie – 3,4 goals
  2. Duitse Bundesliga 3,1 goals
    Keuken Kampioen Divisie – 3,1 goals
  3. Premier League – 2,8 goals
  4. Serie A – 2,7 goals
  5. Primera División – 2,6 goals
  6. Ligue 1 – 2,5 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner