19.04.2019 08:00

Arsenal-trainer Emery expert in de Europa League

Unai Emery is er met Arsenal FC in geslaagd om de halve finale van de Europa League te bereiken. De Engelsen zegevierden donderdagavond met 0-1 bij SSC Napoli, voldoende na de 2-0 overwinning in Londen om door te stoten naar de laatste vier.

Daardoor blijft er een ongelooflijke reeks in tact van de Spaanse oefenmeester. Emery was met zijn clubs sinds 2013/14 vier keer actief in het tweede Europese toernooi en telkens haalde hij minstens de halve finale. Sterker nog, de voorgaande drie edities waaraan hij deelnam, wist hij het toernooi te winnen met Sevilla FC. Met Arsenal FC is hij hard op weg om een vierde eindzege daaraan toe te voegen. The Gunners spelen in de halve finale tegen Valencia CF. 

De laatste vier edities van Emery in de Europa League:

  • 2018/19 – halve finale met Arsenal FC
  • 2015/16 – toernooiwinnaar met Sevilla FC
  • 2014/15 – toernooiwinnaar met Sevilla FC
  • 2013/14 – toernooiwinnaar met Sevilla FC

Sinds de start van 2013/14 speelde Emery met Sevilla FC en Arsenal FC liefst 53 wedstrijden. Daarin bleef hij niet altijd ongeslagen. Liefs 35 keer stapte hij als winnaar van het veld, 7 keer was er een gelijkspel en 11 keer ging de Spanjaard onderuit met zijn ploegen. Donderdagavond kwam er dus een nieuwe overwinning bij. De Franse spits Alexandre Lacazette werd met een geweldige vrije trap de matchwinner. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner