20.04.2019 11:18

Vaste kracht Krul staat voor rentree in Premier League

Championship-club Norwich City van achtvoudig Oranje-international Tim Krul lijkt promotie niet meer te kunnen mislopen. Ondanks een 2-2 gelijkspel tegen middenmoter Sheffield Wednesday stevent zijn club af op het hoogste niveau.

Norwich is namelijk koploper van de Championship, terwijl de bovenste twee teams direct promoveren. Daardoor lijkt het onwaarschijnlijk dat Norwich City het met nog drie te spelen wedstrijden uit handen gaat laten glippen, want concurrent Leeds United verloor. De voorsprong is nu vijf punten. Daardoor staat het voor een rentree in de Premier League. In 2016 degradeerden The Canaries en sindsdien speelden ze een bijrol op het tweede niveau.

Ook doelman Tim Krul kan zijn rentree maken in de Premier League. Nadat hij in 2016 vertrok bij Newcastle United, de ploeg waarvoor hij jarenlang zeer succesvol het doel verdedigde op het hoogste niveau, volgde een zwerftocht langs Ajax, AZ en Brighton&Hove Albion. Daarna belandde hij bij Norwich, waar het hem uitstekend afgaat. Krul miste dit seizoen namelijk nog geen minuut in de competitie: hij is de enige speler van zijn club die dat voor elkaar bokste. Hij stond alle 3780 minuten op het veld. Van de top vijf is hij met 36 tegengoals echter wel de meest gepasseerde doelman. Dat houdt in dat hij ongeveer per 111 minuten een bal uit zijn doel moet halen.