22.04.2019 07:30

PSV gaat in laatste thuisduel voor beste seizoen ooit

Van de zestien thuiswedstrijden die PSV dit seizoen in de Eredivisie speelde, wist het maar liefst vijftien keer te winnen. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Heracles Almelo (woensdag 15 mei), gaat de ploeg voor een evenaring van het beste seizoen ooit.

Dat record werd gezet in het seizoen 1985/86, toen PSV het seizoen afsloot met zestien overwinningen en één gelijkspel in Eindhoven. Dit seizoen speelde het ook nog slechts eenmaal gelijk, waardoor de huidige selectie bij een zege op Heracles Almelo het clubrecord evenaart. In 1986 eindigde de ploeg wel met een beter doelsaldo dan het nu heeft, toen met plus 56 (64 voor en 8 tegen). Nu is het doelsaldo plus 47 (52 voor en 5 tegen) in alle wedstrijden op Eindhovense bodem.

Nog nooit wist PSV dus alle zeventien thuiswedstrijden in één Eredivisie-seizoen te winnen. Wel presteerden de Eindhovenaren het om in één kalenderjaar alle wedstrijden in het Philips Stadion met een driepunter af te sluiten. Dat gebeurde in 1987 en zeer recentelijk in 2017. In thuisduels verloor PSV dit seizoen dus nog maar twee punten, terwijl de ploeg bij FC Emmen, FC Utrecht, sc Heerenveen, Vitesse, Feyenoord en Ajax in totaal veertien punten verspeelde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner