22.04.2019 19:15

Slechts 3 clubs net als Twente kampioen op 2 niveaus

Zonder groots te spelen of te winnen is FC Twente kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De gevallen grootmacht uit Enschede speelde op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Jong AZ Alkmaar, waardoor het na één seizoen direct terugkeert op het hoogste niveau.

Ondanks het gelijkspel realiseerden de Tukkers promotie naar de Eredivisie. FC Twente moest minstens hetzelfde resultaat halen als Sparta Rotterdam, dat op bezoek ging bij Jong PSV. De Eindhovenaren versloegen Sparta Rotterdam met 2-0, waardoor FC Twente zelfs een punt uitliep. De ploeg van Marino Pušić heeft nog drie wedstrijden te spelen, terwijl de concurrentie nog maar twee duels voor de boeg heeft. Daarin is het niet in staat FC Twente nog te achterhalen.

Door het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie komt FC Twente in een zeer exclusief gezelschap terecht. In het seizoen 2009/10 werd de club namelijk al eens kampioen van de Eredivisie en dus behoort het samen met drie andere ploegen die kampioen werden op het hoogste niveau en die daaronder. Ook DWS Amsterdam, AZ Alkmaar en Sparta Rotterdam kregen dit voor elkaar. Onder meer Willem II greep eveneens de titel op de twee hoogste niveaus, maar destijds was de Eredivisie nog niet ingevoerd. 

Alle clubs uit Nederland die in de Eredivisie én Eerste Divisie kampioen werden:

  • Sparta Rotterdam
  • DWS Amsterdam
  • AZ Alkmaar
  • FC Twente

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner