23.04.2019 10:45

Als AZ niet wint, evenaart het slechtste reeks in 5 jaar

In de strijd om de derde plaats werd Feyenoord een paar weken terug ingehaald door AZ Alkmaar ondanks dat Feyenoord een voorsprong had van dertien punten. De Rotterdammers bleven, nadat het was ingehaald, vervolgens echter winnen, terwijl de ploeg van John van den Brom inmiddels net zo hard is gekelderd als dat het omhoog klom. 

Van de eerste tien wedstrijden sinds de jaarwisseling wist AZ Alkmaar liefst acht keer te winnen. In acht van die tien wedstrijden hoefden de Noord-Hollanders bovendien geen tegentreffer te incasseren. Slechts één wedstrijd ging verloren. Uit bij Willem II eindigde dat Eredivisie-duel in 2-1 voor de Tilburgers. In totaal pakte het dus 25 punten, waarmee de ploeg tot en met maart alle andere Eredivisie-teams onder zich hield in 2019. AZ Alkmaar maakte zodoende een achterstand van dertien punten goed op Feyenoord.

Inmiddels hebben de Rotterdammers weer een voorsprong van zeven punten opgebouwd ten opzichte van AZ Alkmaar, mede doordat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst afgelopen weekend het onderlinge duel met 2-1 wist te winnen. In de laatste vier wedstrijden wist AZ Alkmaar zelfs geen enkele zege meer te boeken. De slechtste reeks in vijf jaar dreigt voor de De Kaaskoppen.

De laatste vier wedstrijden van AZ Alkmaar in de Eredivisie: 

  • Vitesse – AZ Alkmaar 2-2
  • De Graafschap – AZ Alkmaar 1-1
  • AZ Alkmaar – ADO Den Haag 2-3
  • Feyenoord – AZ Alkmaar 2-1

In 2013/14 wist AZ Alkmaar in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen slechts vier punten te halen. Onder leiding van Dick Advocaat kon het niet winnen van SC Cambuur, Roda JC Kerkrade, NEC Nijmegen, ADO Den Haag en Feyenoord. Als het dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gelijkspeelt of verliest, is dat de slechtste reeks in de laatste vijf seizoenen voor AZ Alkmaar. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner