23.04.2019 13:45

Deze 11 spelers zijn in de zomer gratis op te pikken

De zomerse transfermarkt gaat aan het einde van dit seizoen weer open. Clubs gaan op zoek naar versterkingen. Wie inventief shopt, kan een heel aardig elftal op de been brengen dat helemaal gratis is. Van deze elf topspelers loopt het contract namelijk af in de zomer, zoals het er nu voorstaat.

Keeper
Onder meer Guillermo Ochoa van Standard Luik of West Ham United-doelman Adrián zijn in de zomer transfervrij, maar de meest gewilde topkeeper die een aflopend contract heeft is David de Gea. Manchester United lichtte vorig seizoen nog de optie in het contract van de Spaanse sluitpost, maar aankomende zomer lijkt een vertrek niet te voorkomen. Waar de toekomst van De Gea ligt, is nog onduidelijk. Lange tijd leek hij naar Real Madrid te gaan, maar die kochten vorig seizoen Thibaut Courtois. 

Verdediging
Een club die in de zomer een ervaren verdediger wil aantrekken, heeft keuze genoeg. Bij Atlético Madrid lijkt Filipe Luís te vertrekken, terwijl ook ploeggenoot Diego Godín een aflopend contract heeft. Bij Manchester City twijfelt men om het contract van Vincent Kompany te verlengen. De aanvoerder is is op leeftijd geraakt (33 jaar) en is bijzonder vaak geblesseerd. Daardoor lijkt hij gratis te mogen vertrekken. Matteo Darmian en Antonio Valencia van Manchester United zijn beide een interessante opties voor clubs die op zoek zijn naar een rechtsback. 

Middenveld
Adrien Rabiot leeft in onmin met de clubleiding van Paris Saint-Germain. De Franse middenvelder wil zijn contract niet verlengen en krijgt daarom geen speeltijd meer bij de club uit Parijs. Wie er aan de haal gaat met de 24-jarige technicus is nog maar de vraag. Ook het Spaanse duo van Manchester United Ander Herrera en Juan Mata lopen in de zomer uit hun contract. 

Aanval
Bij Bayern München is Arjen Robben al lange tijd geblesseerd, maar mits fit kan hij een absolute meerwaarde zijn voor de subtopper in een grote competitie. Of gaat PSV of FC Groningen aan de haal met de buitenspeler? Ook FC Porto-vleugelaanvaller Yacine Brahimi is een zeer interessante optie. De razendsnelle Algerijn maakte furore in de Champions League en heeft de clubs voor het uitkiezen. Nog op zoek naar een pinchhitter? Kies de Franse wereldkampioen Olivier Giroud. Een iets jongere maar een meer extraverte spits tref je in Mario Balotelli. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner