24.04.2019 10:00

Grootste puntenkloof ooit tussen Dortmund en Schalke

Aankomende zaterdag staat de Kohlenpott-derby op het programma en het is overduidelijk dat Borussia Dortmund en Schalke 04 zich momenteel in een compleet andere wereld bevinden. De afstand tussen de aartsrivalen heeft een historisch punt bereikt.

Voor Borussia Dortmund wellicht positief, voor Schalke 04 is dat zeer negatief. Want waar de ploeg van Lucien Favre samen met Bayern München strijdt voor de Bundesliga-titel, kampt de ploeg van Huub Stevens met flinke degradatiestress. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Schalke 04 een voorsprong van zes punten ten opzichte van VfB Stuttgart. Dat moet genoeg zijn, maar wanneer het degradatiespook aanwezig is, kan alles gebeuren. 

Waar Dortmund en Gelsenkirchen nog altijd ongeveer dertig kilometer uit elkaar liggen, is het verschil in sportief opzicht gigantisch. Om precies te zijn: 42 punten. Dat is het hoogste aantal ooit in 56 jaar tussen beide ploegen bij aanvang van een derby in de Bundesliga. Als Borussia Dortmund wint van Schalke 04 kan het de voorsprong zelfs uitbouwen tot 45 punten.

Aan het einde van het seizoen 2010/11, toen Borussia Dortmund de Bundesliga-titel binnensleepte en Schalke 04 slechts vier punten boven de degradatiestreep eindigde, was het gat tussen beide teams 35 punten. Tot op heden was dat het grootste verschil in 56 jaar Bundesliga. In het huidige seizoen heeft Borussia Dortmund nog vier wedstrijden te spelen om het gat verder te laten groeien.

Grootste puntenverschil tussen Borussia Dortmund en Schalke

  • Nieuw record: 42 punten (2018/19)
  • Oud record: 35 punten (2010/11)

Dramatisch in thuisduels
Het klinkt vreemd, maar Schalke 04 mag blij zijn dat het dit weekend een uitwedstrijd speelt tegen Borussia Dortmund. In eigen huis draait het namelijk dramatisch dit seizoen. Van de vijftien wedstrijden verloor het er tien en wist het slechts viermaal een zege te boeken (dertien punten). Alleen Hannover 96 (tien punten) pakte nog minder punten op eigen veld dan Schalke 04. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner