25.04.2019 09:15

VIDEO: Kelvin Leerdam maakt alweer derde MLS-treffer

De Major League Soccer is nog maar acht wedstrijden onderweg, maar Kelvin Leerdam heeft al drie doelpunten op zijn naam staan. Daarmee is hij de meest trefzekere verdediger in de MLS. Afgelopen nacht bracht hij zijn ploeg Seattle Sounders terug in het duel met San Jose Earthquakes.

De voormalig speler van Feyenoord en Vitesse maakte een klein half uur voor tijd de 1-2, nadat Shea Salinas tweemaal had gescoord namens de bezoekers. Leerdam's ploeggenoot Harry Shipp maakte vervolgens nog de gelijkmaker: 2-2. Het was voor de verdediger annex middenvelder alweer zijn vierde treffer in de Amerikaanse competitie in drie seizoenen, maar drie doelpunten daarvan maakte hij dus dit seizoen. 

Hoewel Leerdam 178 centimeter lang is, knikte hij de bal tegen de touwen uit een corner. Ook in de Eredivisie wist hij regelmatig met zijn hoofd te scoren, in 2013/14 onder andere viermaal in één seizoen. Dat seizoen scoorde hij 8 keer in totaal in 26 wedstrijden, een gemiddelde van 0,31 treffers per duel. Tot begin van dit jaar was dat zijn meest efficiënte seizoen in zijn carrière, maar momenteel doet hij het met gemiddeld 0,38 goals per wedstrijd nog net iets beter. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner