25.04.2019 12:45

Belgische competitie flink lucratiever dan de Eredivisie

De afgelopen jaren is de Belgische Eerste Klasse de Eredivisie op sportief gebied voorbij gestoken, wat mede wordt gestaafd door de hogere notering op de UEFA coëfficiëntenranglijst (plek acht voor België, Nederland is de nummer elf). Niet alleen sportief lopen de Belgen iets voor, ook financieel is het goed boeren bij onze zuiderburen. 

Het gemiddelde jaarsalaris van een speler uit de Eredivisie bedraagt namelijk 277.809 euro, volgens Sport Intelligence. Daarmee staat de Nederlandse competitie op de zeventiende plaats van de lijst met hoogste divisies uit landen die het hoogste gemiddelde salaris hebben (wereldwijd). Met 346.043 euro bezet de Belgische competitie de elfde plaats. Het gemiddelde salaris ligt in de Eerste Klasse ruim 65.000 euro hoger dan in de Eredivisie. 

Premier League
Het is niet heel verrassend dat de Premier League de competitie is waar de spelers gemiddeld het hoogste salaris krijgen. Gemiddeld ligt het bedrag voor een selectielid van één van de twintig Premier League-ploegen op liefst 3.379.520 euro. De salarissen van van Alexis Sánchez bij Manchester United en Kevin De Bruyne bij Manchester City (allebei ongeveer zo'n 20,5 miljoen euro) of Mesut Özil (circa 17,6 miljoen euro bij Arsenal FC) trekken het gemiddelde in de competitie wel flink omhoog. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner