25.04.2019 22:34

Titelstrijd vervolgt: eerste PSV-zege in 5 jaar in Tilburg

PSV is ook na donderdagavond in het spoor van koploper Ajax gebleven. De ploeg van Mark van Bommel won vrij eenvoudig op bezoek tegen streekgenoot Willem II. In Tilburg eindigde het in 0-2 voor de Eindhovenaren.

Het uitduel bij Willem II (aanvoerder Jordens Peters speelde zijn 200e wedstrijd) werd omcirkeld als mogelijke struikelblok voor de Tilburgers, maar PSV staat net als Ajax na 32 Eredivisie-wedstrijden gewoon op tachtig punten. Dat de wedstrijd tegen de Tricolores werd gevreesd, is niet onlogisch. PSV wist er de afgelopen jaren namelijk zelden een goed resultaat te halen. De laatste keer dat PSV won in het Koning Willem II Stadion was namelijk alweer vijf jaar geleden, toen het in 2014 met 1-3 won. 

Wedstrijden van PSV na 2014 in de Eredivisie op bezoek bij Willem II:

Record voor PSV
Omdat PSV scoorde tegen Willem II greep de ploeg ook een nieuwe record. De ploeg scoorde namelijk in alle eerste 32 wedstrijden van een Eredivisie-seizoen. Daarmee is het de eerste club die dit weet te flikken, waardoor PSV het record afpakt van Ajax. De Amsterdammers kwamen in 1998 tot en met speelronde 31 tot scoren, waarna er met 2-0 werd verloren van Vitesse. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner