27.04.2019 10:00

Burnley potentiële bananenschil City én hulp Liverpool

Het Liverpool FC van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum is nog altijd in volle strijd om de eerste landstitel sinds 1990. De achterstand op de haast ongenaakbare concurrent Manchester City bedraagt echter één verliespunt.

Liverpool zal de hoop dit weekend in ieder geval moeten vestigen op Burnley FC. De nummer vijftien van de Premier League ontvangt de koploper namelijk zondag in eigen huis. Kijkend naar de ranglijst van de Engelse topcompetitie lijkt dat geen enerverend affiche, maar Burnley heeft de laatste weken de smaak te pakken. Afgelopen maandag hield het nog topclub Chelsea FC op een gelijkspel. In de tweede seizoenshelft staat de club van Sean Dyche namelijk op de vijfde plaats.

Stand in de tweede seizoenshelft Premier League

  1. Manchester City
  2. Liverpool FC
  3. Manchester United
  4. Arsenal FC
  5. Burnley FC


 Lees ook: De Kalender: laatste strohalm voor Manchester United 


Vorig seizoen kroonde City zich ook al tot kampioen in de Premier League. Met honderd punten uit 38 wedstrijden verspeelde het maar zelden punten, maar ook toen was Burnley een sta in de weg voor de ploeg van Pep Guardiola. Op bezoek bij Burnley kwam de landskampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Liverpool zelf deed in ieder geval goede zaken door te winnen op bezoek bij Huddersfield Town.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner