27.04.2019 13:20

Bosz' Leverkusen ziet vaakst goal afgekeurd door VAR

Bayer Leverkusen, onder leiding van de Nederlandse coach Peter Bosz, heeft voor de derde wedstrijd op rij een zege geboekt in de Duitse Bundesliga. Op bezoek bij FC Augsburg werd het 1-4 voor de nummer zes van de competitie.

Zonder een goed oplettende arbitrage had het zelfs een monsterscore kunnen boeken. Bosz zag vanaf de bank dat de Video Assistant Referee twee doelpunten afkeurde. Leverkusen heeft heel dit seizoen al pech. De VAR ontnam de ploeg namelijk dit seizoen al vijf keer een treffer. Daarmee is het de club in de Bundesliga die het vaakst werd benadeeld door de videoscheids.


 Lees ook: Afrikaans record houdt Liverpool in titelrace 


Dankzij geldige doelpunten van Kevin Volland, Kai Havertz, Jonathan Tah en Julian Brandt bleven Peter Bosz en zijn manschappen echter in de race in strijd om Europees voetbal. In Duitsland plaatsen de eerste vier ploegen zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vijf voor de Europa League en de nummer zes is veroordeeld tot het spelen van play-offs voor de Europa League. Leverkusen bezet momenteel die zesde plek met 51 punten, maar nummer vier Eintracht Frankfurt is maar twee punten verwijderd. Zij speelden echter wel een duel minder.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner