27.04.2019 16:38

Ajax-tegenstander Spurs verliest Londense derby

Ajax-opponent Tottenham Hotspur FC heeft in de Londense derby tegen West Ham United een 0-1 nederlaag geleden. Juist in die wedstrijden tegen stadsgenoten steeg de ploeg van Mauricio Pochettino normaal gesproken boven zichzelf uit.

Tottenham pakte namelijk al negentien punten in onderlinge confrontaties met ploegen uit Londen. Alleen Chelsea FC pakte er meer: 22. Tottenham is dit seizoen in de derby's in eigen huis in ieder geval niet meer ongeslagen. Het won vier duels, terwijl het er eentje gelijkspeelde. Tegen West Ham verloor het dus voor de eerste keer op eigen terrein. In totaal zijn er dit seizoen dertig Londense derby's gespeeld.


 Lees ook: Bosz' Leverkusen ziet vaakst goal afgekeurd door VAR 


Zo ging Spurs voor het eerst ooit onderuit in het nieuwe stadion, het Tottenham Hotspur Stadium. Dat gebeurde na een goal van Michail Antonio. Bij Tottenham ontbrak oud-Ajacied Jan Vertonghen bij de wedstrijdselectie. Het lijkt erop dat de 32-jarige Belg wordt klaargestoomd voor het Champions League-duel met Ajax aankomende dinsdag. Vincent Janssen zat op de bank bij de Spurs en kwam in de ploeg, maar kon het tij niet keren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner