28.04.2019 16:36

'King Arturo' pakt achtste landstitel op rij

FC Barcelona heeft zich na een 1-0 zege op Levante UD gekroond tot landskampioen in Spanje. Dat blijkt echter geen verrassing, want de Catalaanse grootmacht heeft middenvelder Arturo Vidal in huis: een garantie op titels.

De Chileense pitbull pakte namelijk voor het achtste jaar op rij een landstitel. Dat deed hij logischerwijs niet alleen als contractspeler van FC Barcelona. Tussen 2012 en 2015 kroonde hij zich als speler van Juventus tot kampioen. Daar pakte hij vier jaar op rij de Scudetto, waarna hij naar de Duitse topclub FC Bayern München vertrok. Daar was het in 2016, 2017 en 2018 raak. Daar voegde hij dus in Camp Nou het achtste jaar aan toe. Hij is dus zowel in de Serie A, Bundesliga als La Liga kampioen geworden.


 Lees ook: FC Barcelona pakt achtste titel in elf jaar 


Van de 35 competitiewedstrijden stond 31-jarige Vidal dertig keer op het veld. Dat deed hij tien keer als invaller, twintig keer mocht hij vanaf het begin spelen. Tegen Levante stond hij negentig minuten op het veld. In totaal maakte Vidal twee treffers dit seizoen. Dat maakt dit kampioensjaar het minst productieve ooit voor de 106-voudig Chileens international.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner