30.04.2019 23:14

Ajax doet iets wat alleen latere CL-winnaars lukte

Ajax heeft zichzelf een prima uitgangspositie bezorgd door met 0-1 te winnen op bezoek bij Tottenham Hotspur FC. Daardoor gloort de finale in Madrid. Historisch gezien is die finale dichterbij dan ooit.

Ajax heeft namelijk alle drie de uitwedstrijden in de knock-outfase van de Champions League gewonnen. In de achtste finale wonnen de Amsterdammers met maar liefst 1-4 van dertienvoudig Champions League-winnaar Real Madrid. Een ronde verder, in de kwartfinale, werd Juventus in Turijn met 1-2 verslagen en nu moest dus ook Premier League-club Tottenham het onderspit delven.


 Lees ook: Ajax tekent voor historische goalreeks in uitduels CL 


Drie zeges in de knock-outfase: dat is maar voor weinig ploegen weggelegd. Alleen FC Bayern München in het seizoen 2012/2013 en Real Madrid het afgelopen seizoen pakten een overwinning op alle vreemde bodems waar ze kwamen. In dat rijtje voegt Ajax zich dus nu. De ploeg van Erik ten Hag heeft de eer van die ploegen hoog te houden, want zowel de Duitse als de Spaanse topclub wist uiteindelijk de cup met de grote oren binnen te harken. De schone taak aan Ajax om dat ook voor elkaar te boksen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner