07.05.2019 10:30

Uitgangspositie Ajax leverde 9 van de 10 keer finale op

Ajax deed uitstekende zaken in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. De Amsterdammers wonnen een week geleden op bezoek bij Tottenham Hotspur (0-1) en hebben een goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd.

De zege in Londen moet de ploeg van Erik ten Hag vertrouwen geven. Zeker gezien het feit dat vrijwel alle voorgangers van Ajax, ploegen die het heenduel in de halve finale van de Champions League op vreemde bodem wisten te winnen, ook de eindstrijd haalden. Van de zeventien keer dat een ploeg de eerste wedstrijd (uitduel) de Champions League en Europa Cup I won, bereikten er zestien ook de finale.

Dat is een percentage van liefst 94%. De enige ploeg die in de halve finale eerst thuis onderuit ging maar het in de uitwedstrijd wist weg te poetsen was Ajax in 1996 tegen Panathinaikos (thuis 0-1 verlies, uit 0-3 winst). 

Overige statistieken waar Ajax hoop uit kan putten: 

  • In de afgelopen 12 jaar lukte het geen enkele ploeg om de finale te bereiken na een verliespartij in de heenwedstrijd van de halve finale
     
  • Van de 16 ploegen die sinds 2003/04 0-1 verloren in een knockout-wedstrijd in de Champions League, vlogen er 15 uit het toernooi. De enige ploeg die het tij wist te keren was Inter in 2010. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner