01.05.2019 12:30

UEFA ranking: Nederland loopt verder uit op Oostenrijk

De uitstekende 0-1 overwinning van Ajax op Tottenham Hotspur dinsdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League betekent goed nieuws voor Nederland op de UEFA coëfficiëntenranglijst.

Nederland is inmiddels zeker van plaats elf op de ranking. Deze elfde plek is zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/20 zich direct plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal. Vooral dankzij de knappe prestaties van Ajax heeft Nederland concurrent Oostenrijk definitief achter gelaten. Inmiddels is het gat met de Oostenrijkers gegroeid tot 1.183 punten, maar het is belangrijk dat Nederland dit seizoen een flinke voorsprong opbouwt.

Volgend seizoen start Nederland immers weer met een achterstand op Oostenrijk, want de verdiende 6.083 punten uit het seizoen 2014/15 vervallen dan. Het Alpenland start na de zomer met 27.125 punten, terwijl Nederland er dan 26.350 heeft. Ajax kan voor ons land goede zaken doen als het nog eens wint (goed voor 0.400 punten) of gelijkspeelt (0.200 punten) tegen Tottenham Hotspur. Bij het bereiken van de Champions League-finale verdient Ajax ook nog eens bonuspunt voor Nederland. In totaal vergaarde ploeg van Ten Hag dit seizoen al 32 punten, het meeste van alle Europese clubs. Als het volgende week wint of gelijkspeelt neemt Ajax het recordaantal punten (35 punten) van Real Madrid over. Bij een zege komt Ajax op 37, bij een remise op 36 punten. 

De top vijftien van de UEFA coëfficiëntenranglijst:
Klik hier of op de afbeelding voor de volledige lijst.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner