01.05.2019 23:00

Jubileumgoals voor Barça dat met 1 been in finale staat

Dankzij de 3-0 overwinning van FC Barcelona op Liverpool FC in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League staan de Spanjaarden met één been in de finale. Twee van de goals waren uitzonderlijk knappe jubileumtreffers.

Het eerste doelpunt, die afkomstig was van de voet van voormalig Ajax- en FC Groningen-aanvaller Luis Suárez, was treffer nummer vijfhonderd voor FC Barcelona in het Champions League-tijdperk (telling begonnen sinds 1992/93). Er is slechts één andere club die eveneens de grens van vijfhonderd goals is gepasseerd: Real Madrid. De Koninklijke is met 551 doelpunten recordhouder.

Clubs met de meeste doelpunten in de Champions League:

  1. Real Madrid – 551 goals
  2. FC Barcelona – 501 goals
  3. Bayern München – 457 goals
  4. Manchester United – 381 goals
  5. Juventus – 292 goals

De twee andere treffers werden gemaakt door Barça's supervedette Lionel Messi. De Argentijnse superster promoveerde een rebound tot treffer, terwijl hij een kleine tien minuten voor tijd een klein kunstwerk fabriceerde. Op ongeveer 25 meter van het doel van Liverpool FC ramde hij een vrije trap ongenadig hard in de kruising (video onder). Het was voor Messi zijn zeshonderdste doelpunt voor FC Barcelona.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner