02.05.2019 12:15

Teams die (kunnen) promoveren naar topcompetities

De Keuken Kampioen Divisie nadert zijn ontknoping en teams staan te trappelen om te promoveren naar de Eredivisie. Dat is ook het geval in de grootste landen van Europa. Daarom zoomen we in op de één na hoogste clubcompetities uit Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. Welke teams zijn er al zeker van promotie en welke ploegen strijden nog voor een plek in één van de vijf topcompetities?

Engeland: Championship → Premier League
Reeds gepromoveerd naar de Premier League: Norwich City

Voormalig doelman van ADO Den Haag, Ajax en AZ Alkmaar Tim Krul vierde met Norwich City al promotie naar de Premier League. De sluitpost hoopt ook het kampioenschap binnen te slepen, al ligt Sheffield United op de loer. Die laatste club heeft in ieder geval de grootste kans om het andere directe ticket te pakken, welke recht geeft op het spelen in de meest prestigieuze competitie ter wereld. Daarachter zijn Leeds United en West Bromwich Albion al definitief zeker van de play-offs. Ook Aston Villa lijkt zich daar voor te plaatsen, terwijl Derby County, Middlesbrough FC en Bristol City met z'n drieën strijden voor plaats zes. Vier ploegen spelen uiteindelijk in de play-offs, waarbij één daarvan promoveert naar de Premier League. 

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan – 

Spanje: Segunda División → Primera División
Reeds gepromoveerd naar de Primera División: CA Osasuna

Met nog twee duels op het programma kunnen Granada CF, Albacete en RCD Mallorca nog rechtstreeks promoveren. Daarbij lijkt het vooral tussen de eerste twee teams te gaan. CA Osasuna is in ieder geval zeker van promotie naar het hoogste niveau in Spanje. Naast de twee directe tickets zijn er in de Segunda División ook nog vier play-off plaatsen te vergeven. Die vier teams strijden onderling voor één promotieplek. 

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan – 

Duitsland: 2. Bundesliga → Bundesliga
Reeds gepromoveerd naar de Bundesliga: –

Promotie naar de Bundesliga kan 1. FC Köln eigenlijk niet meer ontgaan. Om dat te realiseren moet het bij de eerste twee eindigen en 1. FC Köln heeft zes punten voorsprong met nog drie resterende wedstrijden op de nummer drie, 1. FC Union Berlin. Daarachter kan jojoclub SC Paderborn 07 voor het zesde achtereenvolgende seizoen promoveren of degraderen. Ook Hamburger SV is nog in de race voor een promotieticket. Daarvoor moet het derde worden. De ploeg die de playoff-ticket bemachtigt, speelt een dubbele confrontatie tegen de nummer zestien van de Bundesliga. De kans is zeer aannemelijk dat dit VfB Stuttgart zal zijn.

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan – 

Italië: Serie B → Serie A
Reeds gepromoveerd naar de Serie A: Brescia Calcio

Woensdagmiddag vierde Brescia Calcio de eerste promotie naar de Serie A in acht jaar tijd. De ploeg, met het supertalent Sandro Tonali in de gelederen, is met nog twee duels niet meer te achterhalen door US Palermo. Die laatste club kan nog wel tweede eindigen, al moet het daarvoor nog wel US Lecce passeren. Ook de nummer twee verdient directe promotie naar het hoogste Italiaanse niveau. De zes ploegen daarachter (de nummers drie tot en met acht) strijden in drie rondes voor één promotieticket.

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan – 

Frankrijk: Ligue 2 → Ligue 1 
Reeds gepromoveerd naar de Ligue 1: FC Metz

Stade Brest kan FC Metz nog inhalen als kampioen, maar laatstgenoemde ploeg is in ieder geval zeker van promotie naar de Ligue 1. Ook Stade Brest is zo goed als zeker van de klim naar het hoogste niveau, al kan het in theorie nog terugvallen op een playoff-plek. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt de voorsprong echter groot genoeg. Drie tickets voor de play-offs worden vergeven aan de nummers drie, vier en vijf. Daarvoor komen momenteel nog zes teams voor in aanmerking, al is ESTAC Troyes zeker van deelname. De drie uitverkorene ploegen strijden met de nummer zestien van de Ligue 1 (zoals het er nu voorstaat is dat SM Caen) om één plaats in de topcompetitie. 

Klik hier of op de afbeelding om naar de volledige stand te gaan – 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner