03.05.2019 11:15

De Kalender: Bosz wacht duel tegen directe concurrent

Voor Peter Bosz staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. De oefenmeester van Bayer Leverkusen ontvangt zondagmiddag Eintracht Frankfurt, halve finalist van de Europa League.

Als Bayer Leverkusen wint en Borussia Mönchengladbach verspeelt punten, komt Bosz met zijn ploeg op een gedeelde vierde plaats. Die plek geeft volgend seizoen recht op het spelen van Champions League, iets wat Bosz en Leverkusen ontzettend graag willen bereiken. En hoewel de titelstrijd in de Premier League tussen Manchester City en Liverpool FC rustig doorgaat, staat er voor de verandering een keer geen absoluut topduel op het programma. De zes topclubs uit Engeland treffen allemaal relatief kleine tegenstanders.

Voor vier Nederlandse spelers staan er ook twee belangrijke duels op het programma. Bij Olympique Lyon moeten Memphis Depay en Kenny Tete zien af te rekenen met directe concurrent Lille OSC, terwijl Hans Hateboer en Marten de Roon ook na het uitduel bij Lazio Roma de Champions League-positie in bezit willen houden.

Zondag 5 mei

  • 15.00u: Lazio Roma – Atalanta
  • 18.00u: Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt
  • 18.00u: Galatasaray – Beşiktaş
  • 21.00u: Olympique Lyon – Lille OSC

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner