04.05.2019 08:25

Kopspecialist Ronaldo maakt jubileumtreffer met hoofd

Juventus is al ruimschoots kampioen geworden in de Serie A, daarom stond er in de Turijnse derby met Torino niets meer op het spel. De kleinste club van de twee stevende lang af op een overwinning, maar het werd enkele minuten voor tijd 1-1.

En wie anders dan vedette Cristiano Ronaldo zorgde daarvoor. In de 84e minuut zette hij met het hoofd de gelijkmaker op het scorebord. Ronaldo, die daarmee doelpunt nummer 601 fabriceerde, bereikte een fraaie mijlpaal. Het was namelijk het honderdste kopdoelpunt in de carrière van de specialist. Dat houdt in dat hij in totaal 16,6% van zijn treffers tegen de touwen kopt.

Juventus heeft na 35 wedstrijden 89 punten gehaald en kan daarmee sinds enkele weken niet meer worden achterhaald door concurrent SSC Napoli. Omdat het ook al in de Champions League en de Coppa Italia is uitgeschakeld, lijkt het seizoen voorbij voor De Oude Dame. Desondanks heeft Ronaldo nog iets om voor te strijden: de topscorerstitel. Hij maakte tegen Torino competitietreffer 21 in de Serie A. De achterstand op lijstaanvoerder Fabio Quagliarella bedraagt twee goals.