04.05.2019 16:57

Aké bezorgt gefrustreerde Spurs slechte generale

Tussen de halve finale-duels met Ajax speelde Tottenham Hotspur zaterdagmiddag tegen AFC Bournemouth. The Spurs kenden een slechte aanloop naar de return in Amsterdam: de ploeg incasseerde twee directe rode kaarten en een nederlaag.

Tottenham Hotspur kent een slechte verstandhouding met Nederlanders dezer dagen. De Ajacieden zaten de ploeg dwars in Londen in de Champions League (0-1), nu was het Nathan Aké die Tottenham Hotspur veel pijn deed. In de blessuretijd kopte hij het winnende doelpunt tegen de touwen (1-0), toen de bezoekers nog maar met negen man op het veld stonden.


Lees ook: Kopspecialist Ronaldo maakt jubileumtreffer met hoofd


De eerste rode kaart was voor Heung-min Son. De Zuid-Koreaan was afgelopen woensdag niet van de partij door een schorsing - in de return is hij wel speelgerechtigd -, maar zijn speeltijd bleef beperkt tot 43 minuten. Hij oogde zeer gefrustreerd na een overtreding en duwde Jefferson Lerma tegen de vlakte.

De rode kaart voor teamgenoot Juan Foyth was een stuk duidelijker. Hij stond pas 2 minuten en 32 seconden in het veld als invaller toen hij met een veel te hoog been kwam inglijden. De 21-jarige Argentijn kon direct weer terug naar de kleedkamers. Het was de snelste rode kaart voor een invaller sinds Steven Gerrard in 2015. De Liverpool-legende werd tegen Manchester United al na 38 seconden van het veld gestuurd.

Vloek op Champions League-plaatsen
De nummers drie tot en met zes staan erg dicht bij elkaar in de Premier League. The Spurs deden lange tijd mee om de titel, maar plaatsing voor de Champions League staat nu al langere tijd flink op de tocht. Het is dat de concurrenten maar keer op keer niet profiteren van de misstappen, waardoor de ploeg nog derde staat. Van de laatste vier competitiewedstrijden verloor Tottenham Hotspur er drie. Bovendien werden de laatste zes uitwedstrijden verloren, wat een goed perspectief biedt voor Ajax.

Chelsea FC kan later dit weekend over The Spurs heen op de ranglijst, terwijl Arsenal FC tot één punt kan naderen. Manchester United kan op twee punten komen. De eerste vier krijgen een ticket voor de Champions League, de twee traditionele topclubs daarna missen het meest prestigieuze toernooi. De nek-aan-nekrace tussen Tottenham Hotspur, Chelsea, Arsenal en Manchester United nadert met twee competitiewedstrijden - één voor The Spurs - een spannende climax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner