04.05.2019 17:28

Etemadi moet 16 keer vissen tegen Ajax in vier maanden

Agil Etemadi zal geen fijne herinneringen hebben aan zijn wedstrijden in Amsterdam. De keeper van Almere City FC verloor vrijdagavond met 8-0 van Jong Ajax, terwijl hij eerder al met 8-0 verloor van Ajax 1 met De Graafschap.

Etemadi begon het seizoen bij De Graafschap, waar hij als reservedoelman drie wedstrijden speelde dit seizoen. Eén van de duels die hij onder de lat stond was in Amsterdam. Hattricks van Hakim Ziyech en Daley Blind, plus doelpunten van Dušan Tadić en Noussair Mazraoui tilden de score naar acht. Etemadi ging vervolgens in de winterstop naar Almere City FC, maar de monsterscore werd door Jong Ajax overgedaan in de Keuken Kampioen Divisie.


Lees ook: Aké bezorgt gefrustreerde Spurs slechte generale


Dani de Wit, Vaclav Černý, Lassina Traoré, Danilo, tweemaal Perr Schuurs en tweemaal Ché Nunnely zorgden dat er opnieuw een achtklapper op het scorebord kwam. Ruim vier maanden na Etemadi's eerste bezoek aan Amsterdam werd hij opnieuw flink in de steek gelaten door zijn ploeg.

Voor Almere City bleef de nederlaag zonder consequenties, het play-off-ticket was al veilig gesteld. De ploeg daalde wel één plaatsje op de ranglijst en moet nu al in de eerste ronde aantreden tegen SC Cambuur. TOP Oss, dat over Almere City heenging op de ranglijst, hoeft nog niet in actie te komen en is later gekoppeld aan Sparta Rotterdam.

MVP, topscorer en assistkoning
De reguliere Keuken Kampioen Divisie kwam vrijdagavond ten einde. FC Twente was al kampioen, in bovenstaand schema staat de indeling voor de play-offs voor promotie. Voor acht ploegen is de droom van het hoogste niveau nog in leven, maar de individuele rankings zijn gesloten. Ferdi Druijff maakte de meeste doelpunten: 29. De spits maakte er voor de winterstop veertien voor Jong AZ en na zijn transfer nog vijftien voor NEC Nijmegen.

De speler die het vaakst een doelpunt voorbereidde is Branco van den Boomen. De middenvelder van FC Eindhoven gaf veertien assists. De Most Valuable Player (MVP - goals plus assists) is Mario Engels van Roda JC. De Duitse spits eindigde tweede op de topscorersranking met 24 doelpunten en gaf daarnaast nog negen assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner