05.05.2019 11:29

Fulham verscherpt eigen PL-record met jongste debutant

Fulham FC heeft zaterdagmiddag de jongste debutant ooit in het veld gestuurd tegen Wolverhampton Wanderers. Harvey Elliott is 16 jaar en 30 dagen jong en verscherpt daarmee het record dat Fulham al in handen had.

De middenvelder van de degradant kwam vlak voor tijd binnen de lijnen, waar Ryan Babel de gehele wedstrijd speelde. Het was niet zijn debuut in de hoofdmacht, want Elliott speelde op vijftienjarige leeftijd al eerder voor het eerste elftal. In september ging Fulham in het kader van de League Cup op bezoek bij Millwall FC (1-3), toen de piepjonge Elliott zijn eerste minuten mocht maken.

Elliott moest vervolgens een paar maanden wachten voor een nieuwe kans bij het eerste elftal. De laatste drie weken trainde hij mee met de ploeg van Scott Parker en hij maakte indruk. "Hij verdient het om op het veld te staan", reageerde Parker na afloop. "Hij is een speciaal talent dat we op de best mogelijke manier willen ontwikkelen."


Lees ookAanvallers Man United maken minste meters


Fulham heeft er een handje van om jonge spelers een kans te geven in de Premier League. Het record van jongste debutant stond al op naam van The Cottagers. Matthew Briggs was zestien jaar en 68 dagen oud toen hij in 2007 debuteerde op het hoogste niveau. Stormachtig verliep zijn carrière vervolgens niet. Hij kwam maar tot dertien wedstrijden in de Premier League en speelde het leeuwendeel op lagere niveaus, tot aan de League Two.

Jongste debutanten in de Premier League:

  1. Harvey Elliott (Fulham FC) - 16 jaar, 30 dagen
  2. Matthew Briggs (Fulham FC) - 16 jaar, 68 dagen
  3. Isaiah Brown (West Bromwich Albion) - 16 jaar, 117 dagen
  4. Aaron Lennon (Leeds United) - 16 jaar, 129 dagen
  5. Jose Baxter (Everton FC) - 16 jaar, 191 dagen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner