09.05.2019 08:45

De Boer krabbelt op en wint derde duel op rij met Atlanta

Frank de Boer kende een valse start bij Atlanta United in de Major League Soccer, maar inmiddels heeft de Nederlandse trainer de zaakjes weer op orde. Afgelopen nacht won zijn ploeg voor het derde MLS-duel op rij.

The Red Stripes zetten in eigen stadion Toronto FC opzij met 2-0, door doelpunten van Héctor Villalba en Julian Gressel. Zodoende heeft De Boer de smaak van winnen weer te pakken. De eerste vier duels van het MLS-seizoen gingen namelijk verloren, maar van de laatste vijf wedstrijden wist de oud-trainer van onder meer Ajax vier overwinningen te boeken. Ook won De Boer eerder in het seizoen twee duels in de CONCACAF Champions League. Sinds vannacht heeft Atlanta United onder De Boer een positieve balans van zeges ten opzichte van nederlagen. 

Alle wedstrijden van de Boer bij Atlanta United: 

  • Wedstrijden: 13 duels
  • Overwinningen: 6 duels
  • Gelijke spelen: 2 duels
  • Nederlagen: 5 duels

Door de recente overwinningen is Atlanta United flink geklommen in de Eastern Conference. De ploeg staat nu op de zevende plaats en heeft zes punten minder dan de drie bovenste ploegen: Philadelphia Union, D.C. United en Impact de Montréal. Die clubs speelden allemaal wel minstens twee wedstrijden meer en dus kan De Boer met Atlanta United op gelijke hoogte komen met de koplopers. In de MLS heeft alleen Toronto FC minder verliespunten dan de ploeg van De Boer. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner