09.05.2019 12:30

Ajax met recordaantal CL-goals voor Nederlandse club

Ondanks de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League oogste Ajax gedurende dit Europese seizoen buiten de Nederlandse grenzen heel veel lof voor hun optreden.

De Amsterdammers zullen daar niet heel veel voor kopen, maar de ploeg heeft ervoor gezorgd dat de Eredivisie en Ajax zelf weer op de kaart staat. Dat komt mede door de aanvallende intenties waarmee de ploeg van Erik ten Hag speelde dit seizoen. In totaal maakte de Eredivisie-koploper 22 doelpunten in 12 Champions League-wedstrijden. Geen Eredivisie-club scoorde ooit vaker dan het Ajax van 1996 en de huidige selectie in één Champions League-seizoen, wat heeft gezorgd voor een evenaring van het Nederlandse record (destijds ook Ajax).

Nederlandse clubs met de meeste doelpunten in 1 Champions League-seizoen:

Opvallend is dat Ajax geen enkele wedstrijd op eigen bodem in de knock-outfase van de Champions League won dit seizoen. Dat betekent dat de laatste thuisoverwinning nog altijd dateert uit 1996. Bovendien verbrak Ajax een reeks die het de hele Champions League + Europa Cup 1-geschiedenis volhield. Tot woensdagavond wonnen de Amsterdammers namelijk alle 55 voorgaande wedstrijden waarin het op voorsprong kwam. De 2-3 nederlaag is de eerste verliespartij ooit voor Ajax, ondanks dat het zelf de score openende.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner