09.05.2019 15:30

Wie wordt de beste Eredivisie-speler van dit seizoen?

Met nog twee duels is het razendspannend in de Eredivisie. Maar niet alleen in de competitie moeten er nog een hoop beslissingen vallen, ook in de verkiezing van Voetbal.com's Speler van het Jaar 2018/19 is er niets beslist.

Aan kop van de Spelersranking gaat PSV-aanvaller Luuk de Jong. De topscorer van de competitie heeft een gemiddelde van 6,78 en daarmee heeft De Jong een uitstekende uitgangspositie ten opzichte van zijn naaste belager. Dat is Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, die volgt met een 6,68, terwijl ploeggenoot Hakim Ziyech met een 6,63 op de derde plek staat. De eerste speler die niet voor PSV of Ajax uitkomt, is Martin Ødegaard. De Vitesse-middenvelder bezet de vijfde positie, vlak achter PSV'er José Angeliño.

De top tien van de Spelersranking van Voetbal.com: 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten en naar de volledige lijst te gaan –

Vorige winnaars
Naar alle waarschijnlijkheid gaat Luuk de Jong dus aan de haal met de individuele prijs. Als het hem lukt, of de eventuele andere winnaar, schaart de aanvoerder van de Eindhovenaren zich in een fraai rijtje. Vorig seizoen werd namelijk Alireza Jahanbakhsh verkozen tot de beste van de Eredivisie, terwijl een seizoen daarvoor Karim El (aanvoerder van kampioen Feyenoord) bovenaan eindigde. In het eerste seizoen van de spelersranking werd AZ-spits Vincent Janssen tot de beste uitgeroepen.

Alle winnaars van de Voetbal.com-spelersranking:

* De weergegeven cijfers zijn een van de cijfers die de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International wekelijks uitdelen. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner