10.05.2019 10:00

De 5: meest krankzinnige momenten dit CL-seizoen

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Hoewel de finale van de Champions League tussen Liverpool FC en Tottenham Hotspur nog gespeeld moet worden, gaat deze editie de boeken in als één van de meest memorabele seizoenen ooit. Hieronder de vijf meest krankzinnige momenten.

1: Ajax schakelt favorieten uit
Het Europese seizoen voor Ajax begon al in juli, in de tweede voorronde van de Champions League. Het Wereldkampioenschap zat er net op, maar de Amsterdammers waren al gestart aan hun campagne. Wie toen had gezegd dat Ajax later in het seizoen Bayern München zou temmen en in de knockout-fase van het toernooi het van te voren tot favorieten bestempelde Real Madrid en Juventus zou uitschakelen, zou door niemand geloofd worden. Ajax kan met trots terugkijken op een fantastisch seizoen in het miljardenbal.

2: United elimineert PSG in blessuretijd
In heenwedstrijd van de achtste finales wint gedoodverfde favoriet Paris Saint-Germain met 0-2 bij Manchester United. De return lijkt een formaliteit, zeker omdat de Engelsen spelers als Paul Pogba, Jesse Lingard en Anthony Martial misten. Maar in Parijs loopt alles anders. Al na een half uur staat het 1-2, waardoor The Mancunians nog maar één treffer nodig hebben voor een plek bij de laatste acht. Diep, heel diep in blessuretijd maakt Presnel Kimpembe ongelukkig hands en legt Damir Skomina op advies van de VAR de bal op de stip. Marcus Rashford haalt de trekker over en schakelt de Fransen uit. 

3: Enorme plottwist bij City – Spurs
Met het inmiddels uitgeschakelde Real Madrid en Paris Saint-Germain lijkt Manchester City één van de grootste kanshebbers op de eindzege. In de kwartfinale moet de ploeg van Pep Guardiola afrekenen met competitiegenoot Tottenham Hotspur. De Londenaren winnen het heenduel met 1-0, maar in de return is het een spektakel van jewelste. Bij het ingaan van de blessuretijd is Tottenham Hotspur virtueel kwartfinalist, tot Raheem Sterling scoort. Het Etihad Stadium is in extase, maar de VAR grijpt in: buitenspel voor Kun Agüero. Toch geen halve finale-plek voor Manchester City. 

4: Moeder der remontada's
Niets is zeker in de voetballerij, maar dat FC Barcelona dit seizoen in de finale van de Champions League zou staan, leek toch een feit. De Catalanen winnen immers de heenwedstrijd van de halve finale in Camp Nou met 3-0 van Liverpool FC. Een week op Anfield kan het niet meer fout gaan, maar het gaat toch fout. Divock Origi opent vroeg de score, waarna invaller Georginio Wijnaldum met twee treffers de stand over twee wedstrijden gelijktrekt. In de slotfase maakt Origi ook zijn tweede van de avond: 4-0. Een remontada van het allerhoogste niveau, een soortgelijke die in het verleden slechts driemaal plaatsvond. 

  • Seizoen 2003/2004, kwartfinale
    Heenwedstrijd: AC Milan – Deportivo 4–1
    Return: Deportivo – AC Milan 4–0
     
  • Seizoen 2016/2017, achtste finale
    Heenwedstrijd: Paris Saint-Germain – FC Barcelona 4–0
    Return: FC Barcelona – Paris Saint-Germain 6–1
     
  • Seizoen 2018/2019, kwartfinale
    Heenwedstrijd: FC Barcelona – AS Roma 4-1
    Return: AS Roma – FC Barcelona 3-0

5: Debacle voor Ajax
Ajax kon de finale al ruiken, maar toch werd het uitgeschakeld. Bij Tottenham Hotspur wint de ploeg van Erik ten Hag met 0-1 en in de return heeft het na 45 minuten een 2-0 voorsprong te pakken. In de rust bespreken analisten op televisie hoe ze het beste kunnen afreizen naar Madrid, de finaleplaats. Tottenham Hotspur geeft zich echter niet gewonnen en gooit stormram Fernando Llorente erin. Daar heeft Ajax geen antwoord op, al is de grootste boosdoener Lucas Moura. De Braziliaan produceert een hattrick, met zijn laatste treffer zelfs buiten de blessuretijd. Een gigantische dreun voor Ajax.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner