12.05.2019 16:35

Unieke doelpuntenreeks PSV komt ten einde in Alkmaar

PSV moet het landskampioenschap aan Ajax laten na een misstap tegen AZ: 1-0. Voor de eerste keer dit seizoen kwamen de Eindhovenaren niet tot scoren, na 32 duels op rij het net gevonden te hebben.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Guus Til. De aanvoerder van AZ opende na rust de score. Sinds de jaarwisseling kwam PSV al zeven keer het eerste doelpunt van de wedstrijd tegen, net zo vaak als in het gehele kalenderjaar 2018.

Dat doelpunt van Til kwam PSV niet meer te boven. De ploeg van trainer Mark van Bommel kwam tot dusverre in alle competitiewedstrijden tot scoren, maar doelman Marco Bizot bleek onpasseerbaar. In de voorgaande 32 speelrondes vestigde PSV wel een record door telkens minimaal één doelpunt te maken, maar aan die fraaie reeks komt een einde.

AZ gaat Europa in
Door de bekerwinst van Ajax gaat de nummer vier van de ranglijst Europa in. AZ vestigde zich met de zege definitief op de vierde plaats. Nummer drie Feyenoord is niet meer te achterhalen, terwijl naaste achtervolger Vitesse ook niet meer langszij kan komen.

Ook tegenstander PSV speelt de laatste wedstrijd om des keizers baard. Ajax staat op drie punten voorsprong en heeft een doelsaldo van veertien doelpunten beter. Thuis tegen Heracles Almelo moet PSV de grootste zege in de clubgeschiedenis neerzetten en Ajax moet verliezen om toch nog kampioen te worden. De Eindhovenaren legden zich na afloop van het duel tegen AZ neer bij het kampioenschap van Ajax.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner