12.05.2019 17:02

Van Persie heeft vizier niet op scherp bij afscheid

Robin van Persie kon zondagmiddag zijn carrière niet in stijl afsluiten. Met Feyenoord ging hij in eigen huis onderuit tegen ADO Den Haag (0-2). Ook een doelpunt zat er niet in, ondanks verwoede pogingen op het scorebord te komen.

De wedstrijd in De Kuip stond in het teken van het afscheid van Van Persie en trainer Giovanni van Bronckhorst. ADO was echter niet van plan om mee te gaan in de feestvreugde. De ploeg was al zeker van lijfsbehoud en ook de play-offs zaten er niet meer in, desalniettemin ging de ploeg van Alfons Groenendijk er vol voor. Via doelpunten van Erik Falkenburg en Sheraldo Becker ging ADO er zelfs met de zege vandoor.


Lees ook: Unieke doelpuntenreeks PSV komt ten einde in Alkmaar


Van Persie deed er alles aan om zijn doelpunt mee te pikken, maar het zat hem niet mee. Hij schoot liefst twaalf keer richting het doel van Robert Zwinkels, maar telkens wilde de bal het net maar niet raken. Het was voor het eerst sinds februari 2014 dat een speler zo vaak op doel schoot, maar niet scoorde. Destijds had Memphis Depay zijn vizier niet op scherp staan voor PSV.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner