12.05.2019 17:51

City kampioen, Liverpool beste runner-up ooit

Manchester City heeft na een zege op Brighton & Hove Albion de landstitel in Engeland geprolongeerd. De ploeg van Pep Guardiola bleek ongenaakbaar in de slotfase van de competitie, ondanks een felle concurrentiestrijd met Liverpool FC. 

Manchester City kroonde zich pas voor de zesde keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Engeland. Afgelopen seizoen pakte de machine van Guardiola honderd punten, dit seizoen ging het net iets minder: 98 punten uit 38 wedstrijden, alsnog een krankzinnig hoog aantal. Per wedstrijd veroverde de topclub namelijk gemiddeld liefst 2,6 punt. Het was broodnodig, want concurrent Liverpool voerde het hele seizoen lang een nek-aan-nekrace met City. De ploeg van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk kon ondanks een thuiszege op Wolverhampton Wanderers echter niet de eerste landstitel sinds 1990 behalen.


 Lees ook: Ajax herstelt zich van razendsnelle goal angstgegner 


En dat terwijl Liverpool eigenlijk een haast perfect seizoen speelde. The Reds behaalden namelijk slechts één punt minder dan City. Daardoor eindigde het elftal van Jürgen Klopp op 97 punten. Nog nooit was de nummer twee in Engeland zó ijzersterk als zijn team. Het gaat zelfs nog een stapje verder: de top vijf grootste competities van Europa kenden allen niet zo’n goede runner-up. Liverpool pakt het negatieve record over van Real Madrid, dat in het seizoen 2009-2010 96 punten pakte en daarmee FC Barcelona de landstitel niet kon ontnemen. De coach van de Blaugranas destijds? Pep Guardiola. 

City had weinig moeite om middenmoter Brighton te verslaan. Het werd dankzij doelpunten van Sergio Agüero, Aymeric Laporte, Riyad Mahrez en Ilkay Gundogan 1-4. Dat betekende de veertiende zege op rij: een record in de Premier League. Ook Liverpool deed zijn plicht door voor het eigen publiek van Wolves te winnen dankzij twee goals van Sadio Mané (2-0). Voor hen is het seizoen nog niet voorbij, want op 1 juni wacht de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur FC.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner