13.05.2019 07:45

Solskjær heeft hoger verliespercentage dan Mourinho

José Mourinho werd half december door Manchester United aan de kant gezet, omdat de club te veel matige wedstrijden op de mat legde onder leiding van de Portugese oefenmeester. Hij werd opgevolgd door Ole Gunnar Solskjær.

Met de Noorse trainer zette Manchester United de weg omhoog in en won hij zelfs zijn eerste zes duels in de Premier League. Nooit eerder lukte het een nieuwe trainer van The Mancunians om zijn eerste zes duels te winnen en dus werd Solskjær de Manchester United-coach met de beste start ooit. Het zorgde ervoor dat zijn contract als interim werd opgewaardeerd tot een doorlopend contract tot en met de zomer van 2022.

Echter kwam er vervolgens de klad in bij Manchester United. In de vijftien Premier League-duels die volgden, won Solskjær nog maar zes wedstrijden. Zo verloren The Red Devils afgelopen zondag met 0-2 van Cardiff City door twee goals van Nathaniel Mendez-Laing. Bovendien won het de laatste vijf wedstrijden niet meer en in totaal verloor Solskjær vijf wedstrijden. Daarmee heeft de Scandinavische trainer een hoger verliespercentage dan zijn voorganger Mourinho. 

Verliespercentage van Solskjær vs. Mourinho in de Premier League bij Man Utd:

 • Mourinho
  93 wedstrijden 
  50 overwinningen 
  17 verliespartijen 
  18,3% cerliespercentage
  1,89 punten per duel
   
 • Solskjær
  21 wedstrijden
  12 overwinningen
  5 verliespartijen
  23,8% verliespercentage
  1,9 punten per game

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner